Bavette uit de marinade

met gegrilde mais

  • Voorbereiding: 4 uur/BBQ: 20 minuten
  • Kerntemperatuur 50 graden
  • BBQ temperatuur 250 graden
  • Direct

Snelle stap voor stap handleiding

Stap 1: Snijdt de knoflook fijn en pel de kiwi’s. Doe alles in een kom en schenk de mirin, de sojasaus en de ahornsiroop erbij. Pureer het geheel met een staafmixer.

Stap 2: Doe de bavette in een zak en giet de marinade erbij. Verdeel de marinade en zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Stap 3: Maak de mais schoon. Snijdt een teen knoflook heel fijn. Snijdt de koriander heel fijn. Voeg samen met de mayonaisse en de zure room en roer het geheel goed. Haal de bavette uit de zak en dep hem droog.

Stap 4: Verwarm je BBQ tot 250 graden direct. Grill de mais aan alle kanten voor ongeveer 10 minuten tot hij bruin is. Grill de bavette 2,5 minuut aan elke kant (afhankelijk van de dikte). Check eventueel de kern (50 graden).

Stap 5: Smeer de maiskolven in met het mengsel van zure room. Knijp daarna de citroen uit over de maiskolven en strooi er wat feta kaas over. Snijdt de bavette haaks op de draad en strooi er wat fijn gesneden bosui over. Eet smakelijk!

Uitgebreide handleiding met foto’s

Stap 1

Snijdt een teen knoflook fijn en pel twee kiwi’s. Snijdt de kiwi’s in kleine stukken en doe alles in een kom. Schenk 30 ml mirin, 70 ml sojasaus en 30 ml ahornsiroop bij de kiwi en de knoflook. Pureer het geheel met een staafmixer tot een vloeibare substantie.

Stap 2

Doe de bavette in een waterdichte zak (IKEA) en giet de marinade erbij. Verdeel de marinade door de zak en het vlees een beetje te kneden. Op die manier verdeelt de marinade zich. Zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur. Een nacht zou nog beter zijn.

Stap 3

Maak de mais schoon door de bladeren en draadjes te verwijderen. Snijdt een teen knoflook heel fijn. Snijdt de koriander ook heel fijn. Pak een bakje en voeg de knoflook en koriander samen met 60 ml mayonaise en 60 ml zure room en roer het geheel goed door. Haal de bavette uit de zak en dep hem droog.

Stap 4

Verwarm je BBQ tot 250 graden direct. Grill de mais aan alle kanten voor ongeveer 10 minuten tot hij bruin is. Blijf bij de maiskolven en draai elke minuut tot 2 minuten. Sluit tussendoor het deksel, vlammen zijn niet gewenst.

Grill de bavette 2,5 minuut aan elke kant (afhankelijk van de dikte). In dit recept hebben we een dunne bavette maar als je een dikkere bavette hebt gekocht zal hij wat langer nodig hebben. Check eventueel de kern met een kernthermometer (50 graden voor medium-rare na rusten).

Stap 5

Als de bavette ligt te rusten (ongeveer 3 minuten) smeer je de maiskolven in met het mengsel van zure room. Knijp daarna een halve citroen uit over de maiskolven en strooi er wat verkruimelde feta kaas over. Snijdt de bavette haaks op de draad in vrij dunne plakjes en strooi er wat fijn gesneden bosui over. Eet smakelijk!

Boodschappenlijst

  • Bavette, ongeveer 1,3 kg

  • Marinade: 2 kiwi’s, 2 tenen knoflook, 70 ml soja saus, 30 ml mirin, 30 ml ahornsiroop

  • 2 maiskolven

  • 1 teen knoflook, 60 ml mayonaise, 60 ml creme fraiche, 1 citroen, 5 gram koriander, een blokje fetakaas

  • 1 bosje bosui