Wie zijn wij?

Wij zijn Ben en Ronald. Al jaren zijn we fanatiek bezig met barbecueën. Ooit begonnen met de goedkoopste Weber. Daarna overgestapt naar een Rosle Smoker no 1 F50. Dat was en is een serieuze bbq, vooral voor roken en low en slow. Maar je kunt hem geen uur alleen laten, want dan gaat de temperatuur dippen. En bij lange low en slow projecten gaf dit veel gedoe met bijvullen en veel aandacht. Dus uiteindelijk een kamado aangeschaft, een Big Green Egg. De beste beslissing ooit op bbq gebied! We gebruiken de eggs nu ruim een jaar en nog geen seconde spijt.

Waarom deze website?

Vaak waren we uren bezig met het zoeken naar een manier/recept om stukken vlees te bereiden. Vaak staat er allemaal nonsens bij zoals bijgerechten of te lange verhalen die niet ter zake doen. Wij willen gewoon het beste recept hebben om een brisket te maken of een dikke T-bone steak. We hebben dan geen zin om meerdere recepten door te spitten. Dus vandaar deze website met hoofdzakelijk die basistechniek met alle tips en tricks om het succesvol te laten zijn.