Big Boss Burger

In samenwerking met:

HP van Linschoten

  • Voorbereiding: 20 minuten/BBQ: 5 minuten
  • Kerntemperatuur niet relevant
  • BBQ temperatuur niet relevant
  • Direct

Snelle stap voor stap handleiding

Stap 1: Meng alle ingrediƫnten van de saus door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2: Snijdt en ui fijn. Pak het gehakt en breek een ei. Voeg 2 eetlepels rub toe. Kneed het geheel goed door en vorm 4 hamburgers.

Stap 3: Verwarm de BBQ tot de kolen gloeiend heet zijn. Grill de burgers 2 minuten aan elke kant. Leg de laatste 30 seconden een plak cheddar op de burgers.

Stap 4: Snijdt de broodjes door en grill ze 20 seconden.

Stap 5: Beleg de broodjes. Eerst de sla, dan wat gesnipperde ui, dan een eetlepel saus, de burger en als laatste de bovenkant van het broodje. Enjoy!

Uitgebreide handleiding met foto’s

Stap 1

Gebruik voor de saus de volgende ingrediƫnten:

200 ml mayonaisse, 2 eetlepels piccalilly, 1 eetlepel mosterd, een snufje knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder en een eetlepel witte wijnazijn.

Voeg alles bij elkaar en roer goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 2

Snipper een ui.

Pak het gehakt en breek 1 ei en voeg toe. Daarna 2 eetlepels van je favoriete rub. We gebruiken rundergehakt maar varkensrubs kunnen ook prima. Die zijn vaak wat zoeter. Kneed het gehakt goed door elkaar en vorm daarna 4 gelijkwaardige hamburgers. Maak ze iets groter dan je broodjes want ze krimpen op de BBQ.

Stap 3

Steek de BBQ aan en laat m goed heet worden. De kolen moeten gloeien. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster voor mooie grill strepen. Leg de hamburgers op het heetst van de grill. Draai ze na 2 minuten om. Let op teveel vlammen. Een beetje kan wel, maar de burgers mogen niet zwart worden. 30 seconden voordat je ze van de hitte haalt leg je op elke burger een plakje cheddar kaas.

Stap 4

Pak de hamburger broodjes en snijd ze doormidden. Grill ze daarna heel kort op de BBQ, niet meer dan 20 seconden.

Stap 5

Begin met de onderkant van broodje. Leg er wat ijsbergsla op. Daarna wat gesnipperde uit. Dan een dikke eetlepel saus en verspreid dit een beetje. Vervolgens de hamburger erop leggen en eindig met de bovenkant van het broodje. Eet smakelijk!

Boodschappenlijst

  • Rundergehakt, 400 gram is voldoende voor 4 burgers. Voor het beste vlees ga je naar VanLinschoten.

  • Een lekkere rub voor de hamburgers.

  • 200 ml mayonaise, 1 eetlepel witte wijn azijn, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels piccalilly, een snufje uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder

  • 4 plakken cheddar kaas, 100 gram ijsbergsla, 1 ei, 1 ui, 4 hamburger broodjes