Kippendijen

met gegrilde maiskolf

  • Voorbereiding: 5 minuten/BBQ: 25 minuten
  • Kerntemperatuur 70 graden
  • BBQ temperatuur 170 graden
  • Indirect

Snelle stap voor stap handleiding

Stap 1: Verwijder losse stukjes kip, het vel en harde stukjes vet.

Stap 2: Verwarm de bbq tot 170 graden indirect en leg de kippendijen op het rooster.

Stap 3: Draai na 5 minuten de kippendijen om zodat beide kanten een mooie grillstreep hebben. Leg gelijk de mais erbij. Gril nog 10 minuten en draai de mais elke 3 a 4 minuten.

Stap 4: Lak beide kanten van de kippendijen en gril daarna nog ongeveer 10 minuten.

Stap 5: Na een totale grilltijd van 25 minuten zijn de kippendijen klaar, enjoy!

Uitgebreide handleiding met foto’s

Stap 1

Voor 2-3 personen heb je ongeveer 500 gram aan kippendijen nodig of 4 stukken. Verwijder losse stukjes, het velletje en harde stukjes vet. Soms zitten er ook nog botstukken in, dus goed controleren. Gebruik een goede rub voor kip of speciale kipkruiden.

Maak de maiskolven schoon. Verwijder het blad en losse draadjes.

Stap 2

We grillen de kippendijen voor langere tijd dus beter om dit indirect te doen. We grillen wel op hogere temperatuur dan de low en slow cooks dus grillstreepjes lukt nog steeds. Verwarm de bbq tot 170 graden en leg de dijen op het rooster.

Stap 3

Als je aan beide kanten streepjes wil draai ze dan na 5 minuten om. Leg de maiskolven erbij en leg ze op het heetste gedeelte van de BBQ. Sluit het deksel en laat alles 10 minuten grillen. Draai de maiskolven tussentijds om, zodat niet 1 kant zwart wordt.

Stap 4

Na 10 minuten is het tijd om de kippendijen te lakken. We gebruiken Don Marco’s Pineapple, Rum and Chipotle glaze maar je kunt elke saus gebruiken die je lekker vindt. Giet wat in een kommetje en gebruik een siliconenkwastje om de dijen te lakken. Draai ze daarna om en doe de andere kant. Grill daarna nog 10 minuten.

Stap 5

Na een totale bbq tijd van ongeveer 25 minuten zal de kip klaar zijn. Controleer de kerntemperatuur als je er zeker van wilt zijn (70 graden voor kip). Als de saus nog te nat is kun je ze nog een paar minuten laten liggen. De kippendijen worden niet gauw te droog omdat ze een hoger vetpercentage dan normale kipfilets hebben.

Boodschappenlijst

  • Kippendijen, 500 gram voor 2-3 personen of 4 stukken

  • Don Marco’s glaze pineapple, rum and chipotle

  • Rub. In dit recept gebruiken we Smokey Goodness Cheeky Chicken. LetzQ Chicken Rub is ook een goede optie.

  • Maiskolven