tri-tip

met gevulde puntpaprika

  • Voorbereiding: 10 minuten/BBQ: 25 minuten
  • Kerntemperatuur 47-48 graden
  • BBQ temperatuur 225 graden
  • Indirect/direct

Snelle stap voor stap handleiding

Stap 1: Pak een maatbeker en meng de wijn, de olijfolie, de peper, de honing en de fijngesneden knoflook. Doe de tri-tip in een luchtdichte zak en giet het mengsel erbij. Laat minimaal 24u in de koelkast marineren.

Stap 2: Snijd de bovenkant van de puntpaprika’s, haal de zaadjes weg. Vul met geitenkaas, daarna walnoten, de honing en als laatste de thijm.

Stap 3: Haal de tri-tip uit de zak en dep hem goed droog. Verwarm je BBQ tot 225 graden direct.

Stap 4: Leg de tri-tip op de bbq. Voorkom vlammen door het deksel te sluiten. Draai hem elke minuut om zodat hij niet verbrandt. Als hij halverwege een mooie bruine korst is leg je de puntpaprika’s erbij zodat die een klein beetje grillen. Als de tri-tip mooi bruin is mag hij eraf.

Stap 5: Maak je bbq nu indirect en leg de tri-tip en de puntpaprika’s terug. Check elke 5 minuten de kerntemperatuur tot 47-48 graden is bereikt. Laat het vlees 10 minuten rusten, dan haaks op de draad in plakjes snijden.

Uitgebreide handleiding met foto’s

Stap 1

Eerst gaan we de tri-tip 24 uur marineren, dus houdt hier rekening mee. Voor de marinade gebruiken we 360 ml rode wijn (precies een halve fles). Gebruik geen dure wijn. We hebben nog 60 ml olijfolie nodig, 3 fijngehakte tenen knoflook, 1 eetlepel honing en wat vers gemalen peper. Voeg alles toe aan een maatbeker en roer goed door. Pak de zip-lock bag en leg de tri-tip erin. Giet het mengsel erbij. Leg de zak met de tri-tip voor minimaal 24 uur in de koelkast.

Stap 2

Pak 2 grote puntpaprika’s en snijdt de bovenkant eruit (zie foto’s). Verwijder alle zaadjes. Vul beide openingen met geitenkaas. Verkruimel een paar walnoten en voeg dit toe. Giet daarna wat honing over het geheel. Pluk een paar takjes thijm en strooi dit erover.

Stap 3

Haal de tri-tip uit de koelkast. Open de zak in de wasbak en haal de tri-tip eruit. Leg hem op een bord en dep hem aan alle kanten goed droog. Verwarm ondertussen je BBQ naar 225 graden direct.

Stap 4

Een spannend moment, we gaan de tri-tip grillen. Leg hem met de vetkant naar beneden op het rooster. Let op, er kunnen al vrij snel vlammen ontstaan. Sluit dus altijd het deksel om de vlammen te doven. Check al na 2 minuten of de onderkant niet verbrand. In de marinade zit ook honing en dit kan bij hoge temperaturen zwart blakeren. Draai hem dus elke paar minuten. Als de tri-tip mooi bruin begint te worden leg je de paprika’s erbij voor een paar minuten. Als ze een klein beetje zwart worden aan de onderkant is dat niet erg.

Stap 5

Als je tevreden bent met de korst van de tri-tip mag hij eraf. Richt de BBQ in op indirect. Leg de tri-tip en de paprika’s meteen terug. Check na 5 minuten de kerntemperatuur van de tri-tip. Haal alles eraf als 48 graden is bereikt. Tijdens het rusten (ongeveer 10 minuten) zal de temperatuur nog zeker 7-8 graden stijgen tot medium-rare.

Snijdt het vlees haaks op de draad, controleer dit door te kijken hoe de spier loopt en daar haaks op te snijden. Serveer mooie dunne plakjes met de gegrilde puntpaprika’s. Eet smakelijk!

Boodschappenlijst

  • Tri-tip, 1 tot 1.5 kg

  • 360 ml wijn, 60 ml olijfolie, 3 tenen knoflook, 1 eetlepel honing, gemalen peper

  • 1 grote zip-lock bag (luchtdichte zak)

  • 2 grote puntpaprika’s, een beetje geitenkaas, een paar walnoten, 2 eetlepels honing, 2 takjes thijm